Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@16:20:14 GMT

زیارت اربعین، باب بزرگ توبه و تجدید بندگی است

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۹۲۶۹۷

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شبستان نوشت: "زیارت اربعین امروز  جلوه های جهانی پیدا کرده و شکوه و عظمت بی نظیری را یافته است به طوری که هر سال افرادی را در بطن جریان شیعه از میان جوان ها و دیگران می بینیم که اربعین برای آن ها تجدید میثاق دوباره با بندگی شده است. جوان هایی که به محضر امام می رسند تا توبه کنند و ناخالصی ها از آن ها زدوده شود و در پیاده روی اربعین حقیقتا باب توبه برای جوان های شیعه باز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن ها که کج رفته اند می آیند که دوباره از صافی اربعین عبور کنند و ناصافی هایشان گرفته شود. آن ها از این وقعیت نهایت استفاده را می برند و در این مجال دست به دامان ولی خدا می شوند دست به دامن حضرت زینب (س) و بچه های اباعبدالله (ع) می شوند و به یاد آن ها 3 روز پیاده روی می کنند."

 آنچه در ادامه می آید بخش اول گفتگوی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام و المسلمین امیر گلپور، مسئول کارگاه های آموزشی مرکز قرآن و حدیث حوزه های علمیه سراسرکشور است.

زیارت اربعین در فرهنگ شیعه جایگاه عظیمی دارد و در سال های گذشته می شود گفت انقلابی در این زمینه صورت گرفته و نگاه های میلیون ها شیعه و حتی مسلمان و غیر مسلمان را به خود معطوف کرده است. به عنوان اولین پرسش بفرمایید جایگاه زیارت اربعین در نزد ائمه ما کجاست؟

زیارت اربعین یکی از تاکیداتی است که امام حسن عسکری (ع) نسبت به این مساله عنایت داشته اند و در روایتی از ایشان زیارت اربعین  یکی از پنج نشانه  مومن عنوان می شود. امام حسن عسکری (ع) در این روایت پنچ ویژگی برای مومن یاد می کنند  اولین علامت مومن نماز اوست که امام می فرمایند مومن در هر شبانه روز 52 رکعت نماز می خواند - 17 رکعت نمازهای واجب و 34 رکعت نمازهای مستحبی -. نشانه دیگر مومن بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در نمازهاست. ویژگی دیگر مومن این است که  در دست راستش انگشتر دارد و ویژگی دیگر این است که پیشانی خود را بر خاک می گذارد. اما نکته مهم در فرمایش امام حسن عسکری (ع) این است که امام بعد از نماز اولین ویژگی را زیارت اباعبدالله (ع) بیان می کنند. یعنی بعد از آن اتصال به خداوند که لحظه لحظه شخص پر می شود از یاد خداوند و آن ارتباط با خدا و سجود و رکوع و به جا آوردن ارکان نماز، دومین ویژگی این است که حضرت سراغ زیارت سیدالشهدا می روند و به نظرم می رسد که می توان این جا این پرسش را مطرح کرد که این چه سر و رازی است که دومین ویژگی مومن زیارت امام معصوم مظلومی بیان می شود که به ناحق در کربلا خونش ریخته می شود. این چه سری است که امام حسن عسکری بعد از توحید بلافاصله اشاره به زیارت اباعبدالله می کند.

من سعی می کنم پاسخ این پرسش را با بیان روایتی از امام باقر (ع) بیان کنم. امام باقر (ع) در روایتی می فرمایند مومن زمانی به حقیقت ایمان می رسد که خدای متعال را بشناسد یعنی صفات جلال و جمال خداوند را دریابد و مهر و محبت خداوند قلب او را تسخیر کند. دوم این که پیغمبرشناس باشد و خلق و خو و جلوه های رهبری پیامبر در مقابل با دوستان و دشمنان را دریابد. ویژگی سوم مومن در روایت امام باقر این است که ائمه را بشناسد و همه امور زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی خودش را از عروسی و مهمانی و عزا و همه تعاملات ساحت های گوناگون زندگی اش را برگرداند به امام معصوم و نگاه کند که ببیند پسندها و ناپسندهای امام چیست که او هم همان را بپسند یا از آن ها کناره بگیرد و در نهایت تسلیم امر امام شود این چنین شخصی یک مومن حقیقی است. توجه کنید که امام و هادی و رهبر آن قدر مهم است که اصل امامت بالاتر از نبوت قرار می گیرد و در آیات قرآن هم بر این حقیقت صحه گذاشته می شود. این یعنی چه؟ یعنی اگر کسی خداشناس باشد خدا و پیامبر و کعبه و نماز و قرآن را بشناسد و به این حقایق عمل کند و آن ها را به جا آورد اما اگر امام نداشته باشد از دل این رخداد خوارج و داعش بیرون می اید.  ما امروز نگاه کنید همین جریان چه مصیبتی را برای جهان اسلام و کل جهان به وجود آورده است. آن ها می گویند ما خدا و پیامبر را قبول داریم حج و نماز و زکات و قران را قبول داریم اما وقتی بحث امامت می شود پایشان می لنگد و همان نقصان همه اعمال آن ها را زیر سوال می برند چون هادی و راهبر ندارند.

و امام حسین (ع) به بهترین شکل این نقش را در نهضت خود عیان می سازند. درست است؟

بله، ما در زیارت اربعین داریم که امام حسین (ع) در روز عاشورا خون خودش را برای یاری دین خدا و تعالی مسیر بندگی نثار کرد تا بندگان خدا را از جهالت و حیرت گمراهی بیرون بیاورد.

نکته دیگر این که زیارت اربعین امروز  جلوه های جهانی پیدا کرده و شکوه و عظمت بی نظیری را یافته است به طوری که هر سال افرادی را در بطن جریان شیعه از میان جوان ها و دیگران می بینیم که اربعین برای آن ها تجدید میثاق دوباره با بندگی شده است. در پیاده روی اربعین حقیقتا باب توبه برای جوان های شیعه باز شده است. آن ها که کج رفته اند می آیند که دوباره از صافی اربعین عبور کنند و ناصافی هایشان گرفته شود. آن ها از این واقعیت نهایت استفاده را می برند و در این مجال دست به دامان ولی خدا می شوند دست به دامن حضرت زینب (س) و بچه های اباعبدالله (ع) می شوند و به یاد آن ها 3 روز پیاده روی می کنند. شما در همین مسیر می بینید که مسیحیان و کلیمیان و زرتشتی ها حتی با شیعیان همراهی می کنند و اسباب آسایش زائران را به یاد رقیه 3 سال به یاد بچه های امام فراهم می کند و اهالی و مردم عراق اجازه نمی دهند که کسی رنج ببرد. این به برکت امام حسین (ع) است. این سفره گشوده امام حسین (ع) است و امام حسین (ع) همه رنج ها را خودش کشیده بنابراین مسیر پر از نعمت و مائده است. سفره باکرامتی گسترانده شده و شما در این مسیر به عینه می بینید که نمایشگاهی از ایثار است. نمایشگاهی از سخاوت است. نمایشگاهی از بذل مال در راه معشوق است. نمایشگاه معنویت و نورانیت است و افرادی که در این مسیر گام برمی دارند یاد خدا و ذکر خدا بر لبان آن ها جاری است. شما می بینید که برخی در همین مسیر قرآن ختم کنند. برخی در نماز های جماعت و اول وقت حاضر می شوند و برخی نماز شب را در همین مسیر عاشقی به جا می آورند. آن وقت می بینید که مردم از مال خود به سادگی دست می کشند و انفاق و اطعام می کنند. مردم شریف ایران در کرمانشاه و ایلام تا خوزستان، خانه های خودشان را وقف زائران اباعبدالله می کنند. در واقع امام دارد از قبل این زیارت انسان ها را رشد می دهد و آن ها را در مسیر تعالی و سازندگی درونی قرار می دهد تا آن ها با ملکوت آشتی کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

ایسنا/خراسان رضوی به مناسبت فرارسیدن شهادت رئیس مذهب شیعه، حضرت امام جعفر صادق(ع)، ویژه برنامه‌هایی از سوی معاونت تبلیغات اسلامی حرم رضوی در این آستان ملکوتی برگزار می‌شود.

ویژه برنامه‌های شهادت امام جعفر صادق(ع) با محوریت رواق بزرگ امام خمینی(ره) از شامگاه جمعه و همزمان با شب شهادت این امام همام با قرائت زیارت امین‌الله و مرثیه‌سرایی توسط مداح و ذاکر نام‌آشنای اهل بیت(ع)، آقای احمد واعظی، بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء آغاز می‌شود.

سخنرانی پیرامون شخصیت ششمین امام شیعیان توسط حجت‌الاسلام والمسلمین علی اوسطی، مرثیه‌سرایی و عزاداری با نوای ذاکران اهل بیت(ع)، آقایان سید محمود علوی و مرتضی اسلامی‌نژاد، از دیگر برنامه‌های شب شهادت این امام همام خواهد بود.

در شامگاه شهادت امام جعفر صادق(ع) همچنین زائران و مجاوران حریم ملکوتی رضوی میهمان محفل شعرخوانی با حضور جمعی از شاعران آئینی از جمله حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابوالفضل مبارز، سیدرضا یعقوبی آل، علیرضا خاکساری و علی مقدم خواهند شد.

برنامه صبح شهادت امام صادق(ع) روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، ساعتی قبل از اذان ظهر با قرائت زیارت امین‌الله و عرض سلام و ارادت به محضر امام مهربانی‌ها با صدای کبیر قلندرزاده آغاز می‌شود و با بیان احکام دینی توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی رنجبر ادامه می‌یابد.

اجرای برنامه سرود و همخوانی توسط گروه گلدسته‌های حرم، شعرخوانی آئینی با نوای شاعر و مدیحه‌سرای اهل بیت(ع)، آقای مصطفی جلیلیان مصلحی، و مرثیه‌سرایی و عزاداری در سوگ شهادت صادق آل محمد(ع) از دیگر برنامه‌های روز شهادت امام صادق(ع) خواهد بود.

در این مراسم آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی به ایراد سخنرانی می‌پردازد و سپس زائران حریم ملکوتی رضوی با قرائت زیارت‌نامه امام صادق(ع) که توسط آقای قاسم پناهی قرائت می‌شود، به محضر این امام همام عرض ارادت خواهند کرد.

بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، ویژه برنامه‌های شهادت امام صادق(ع) در شامگاه شهادت این امام بزرگوار نیز ادامه دارد و این مراسم پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با قرائت زیارت امین‌الله با نوای احمد واعظی، شعرخوانی شاعر آئینی، آقای علی زمانیان، سخنرانی آیت‌الله سید علیرضا صدر حسینی و عزاداری و مرثیه‌سرایی آقایان جعفر ملائکه و امیر عارف همراه خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سه چیز که باعث حقیقت بندگی می‌شود
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • شهر کریمه اهل بیت(ع) سوگوار صادق آل محمد(ص) شد
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام‌جعفرصادق(ع)
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)